Як розбудити дитину в садочок?

Новий режим дня у зв’язку з початком відвідування дитячого садка вимагає великої уваги та розуміння до малюка з боку батьків.

Найпоширенішою проблемою є небажання дитини вставати вранці. Це руйнує весь ранковий графік батьків, які можуть запізнитись на роботу, провокує сварки в сім’ї.

Розбудити дитину вранці зазвичай складно, особливо взимку, коли вранці темно, та й шкода будити солодко сплячого малюка. А розбудивши, часто стикаєшся з примхами, упертістю та скандалами.

Незабаром до дитячого садка

Прагніть, щоб дитина завжди засинала в хорошому настрої, щоб сон був спокійним. Погано, якщо його покарали або сварили за якусь провину перед сном, і він переживає і не може заснути. Ще гірше, якщо дитина засинає у сльозах. Дитина може бачити кошмарні сни, здригатися і скрикувати. Такий сон зовсім не дає відпочинку.

Батьки зазвичай багато уваги приділяють сну, але мало думають про те, що по-особливому потрібно не тільки вкладати дитину, а й будити її.

Будіть малюка в садок завчасно, не в останній момент!

1) Пробудження має бути повільним та спокійним. Будьте якомога ласкавішими і м’якшими в цей час.

2) Створіть спеціальний ритуал для пробудження. Це може бути: улюблена музика, аудіоказка, погладжування (можна трохи полоскотати), ласкаві слова, поцілунки, тихенько покличте малюка на ім’я. Запитайте, як дитині спалося та що снилося.

3) Приготуйте щось ароматне на сніданок, щоб від запаху дитина прокинулася.

4) Деякі батьки ставлять вранці при пробудженні малюка якийсь коротенький мультик, який малюкові подобається, наприклад «Свинка Пепа» та «Лунтик». Це короткі, добрі мультильми, які допомагають дитині прокинутися та бути у гарному настрої.

5) Можна допомогти малюкові зробити зарядку прямо в ліжку, піднімаючи і опускаючи його ручки та ніжки, примовляючи, «Ручки прокидаються, раз-два, раз-два, ніжки прокидаються, раз-два, раз-два».

6) Помасажуйте пальчики, стопи малюка, мочки вух, помасажуйте спинку. Поніжтеся з ним хоча б 5 хвилин, поцілуйте, посивіть поряд.

7) Деяких дітей бавить, коли ви набираєте повітря і видихаєте з шумом їм у животик. Виходять смішні звуки, а крім того – лоскітно. Але це підійде, якщо малюк вже прокинувся.

будити його різким командним голосом;
– Вмикати яскраве світло;
– Використовувати для пробудження гучну музику, будильник;
— будити поспіхом і постійно квапити дитину.

Якщо з ранку малюк у хорошому настрої, то й збори в садок пройдуть спокійно і без нервування.

І звичайно, дуже важливо задовго до садка перевести малюка на садиківський режим дня, щоб він лягав спати раніше і зміг вставати рано-вранці.